2011. december 24., szombat

Az utolsó

Sziasztok!

Kicsit könnyebben (fogytam egy keveset), tapasztaltabban, de megmaradva Zozónak búcsúzom Mannheimtől. Így elérkezett az utolsó bejegyzésem ideje is. Hamar eltelt ez a négy hónap, egészen páratlan élményekben volt részem, amikről korábban csak álmodoztam. Egy részük valóra is vált, de azért maradt még bőven megvalósítandó álmom.

Ahogy pakolom a bőröndömet, folyton megfordul a fejemben a visszaemlékezések során, hogy mit kellett volna még csinálnom, mit hagytam ki, mi az, amit elrontottam. De rájöttem, hogy sokáig nem lehet ezt csinálni, miután már levontam a megfelelő következtetéseket. Úgy volt jó, ahogyan az megtörtént. Nagyon sokféle érdekes és izgalmas emberrel ismerkedhettem meg. A viszontlátás reményével búcsúztunk egymástól.

Az egyetem elég kemény volt, még várok a vizsgáim eredményeire. De emellett azért akadt idő a kikapcsolódásra is. Én javarészt, ahogyan a blogból is kiviláglik, utazgattam. Nem mentem el minden tucatbulira, hogy legyen pénzem elmenni ide-oda (Berlin, London, Strassbourg, Basel, Köln, Düsseldorf, Bonn...) Sok szép dolgot láttam, tanultam és tapasztaltam.

A német nyelvet valamivel jobban művelem, mint az elején, de nem jutottam el a várt szintre. Ezen még dolgozni kell, leginkább egy nyelvtanfolyam keretében. Később erre is sor kerül. Szóval a céljaimat részben sikerült elérnem.

Itt az ideje a köszönetnyilvánításoknak. Köszönöm a családomnak a rengeteg támogatást, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a félév! Köszönöm a barátoknak a sok érdeklődést, a biztató szavakat! Köszönöm a Skype alkotóinak, hogy lehetőséget teremtettek a kommunikáció e nagyszerű formájára! Végül, de nem utolsó sorban köszönöm az olvasóimnak a folyamatos jelenlétet: 4100+ oldalletöltés több mint 20 országból, a részemről pedig 120.000+ karakter (egy tisztességes szakdolgozatnak megfelelő terjedelem) az 50 bejegyzésből, 600 kép, 25 videó. Az írás, az élményeim megosztása meglepően nagy örömmel töltött el, remélem, a fejezetek olvasása is hasonló örömöket okozott Nektek.

Mire ezeket a sorokat olvassátok, már magyar földön vagyok, a visszaszámláló is 0-ra fordult.

Hamarosan találkozunk! Boldog karácsonyt és szerencsével teljes új évet addig is! 



Üdv,
Zozó

3 megjegyzés:

  1. Szia Zozó!

    Örülök, hogy jó emlékekkel jöttél el Mannheimból, én meg még egyszer köszönöm az írásaidat, nagyon jókat nosztalgiáztam.

    Békés ünnepeket!

    Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Szia Zozzer!

    Nagyon boldog Karácsonyt kívánok Neked és a blog olvasóinak is! Igazán nagy öröm volt követni ezeket az írásokat, köszönöm, hogy megosztottad az élményeid, és remélem jó érzés újra itthon lenni!

    Másik Zsófi

    VálaszTörlés
  3. Zozó, köszi a kalandok megosztását, tényleg élmény volt olvasni, bár néha elgondolkoztam rajta, hogy Mannheim-ben is voltál-e, vagy csak kalandozó magyarként ez volt a csillagtúra központja! :D

    Szilveszteri lovin találkozunk remélem!


    Zsolti

    VálaszTörlés