2011. november 21., hétfő

Hoki a sasokkal

Tegnap megérkezett látogatóba Melinda. Első közös programunk a tegnap esti közepes buli túl sok német rappel. Ma pedig ellátogattunk a helyi csapat szentélyébe, az SAP Arénába, hogy megnézhessük Németország első számú csapatát játék közben. Összejöttünk 14-en (5 magyar, 5 spanyol, 4 olasz) a meccsre, még a hét elején megvettük a jegyeket. Jó kis program volt, hihetetlen hangulattal (fantasztikus a mannheimi szurkolótábor, a helyi B közép) bár a csapat nem szerepelt valami jól, mert az 5. helyezett Iserlohn Roosters legyőzte a Mannheim Adlert 2-1-re a hosszabbításban. :(


Már jó előre a meccs előtt elkezdtünk készülődni, és divatszurkolóknak öltöztünk. Kifestett minket Stefi a csapat színeivel (kék-piros), de azt is fordítva, ahogy egy ultra elmondta az arénában.

Divatszurkolók
Melinda is Mannheimben
Pontosan 9338 ember jött el a meccsre. Tetszett nagyon az aréna, 6-7 éve adták át, tehát még teljesen új. 12-13 ezer fér el benne, rockkoncertek, egyéb rendezvények is zajlanak benne természetesen. Egy hokimeccs 3*20 percből áll 20 perces szünetekkel. Ezalatt ki lehet menni WC-re, büfébe, sört venni. Elég dinamikus a játék, helyenként durva, nekem nagyon bejött. Gyakran megállítják az órát szabálytalanságok miatt.
Hangulat

A B közép, a stadion hangja
Sült krumplis
Szünet
A hangulat tényleg óriási volt a helyszínen, amikor beléptünk, máris magával ragadott minket. Amikor egy emberként zendült fel a stadion a gólnál, akkor az tényleg fantasztikus volt. Sajnos csak egyszer élhettük át, mert több gólt nem lőttek a hazaiak. Nem igazán bírt egymással a két csapat, sokat küzdöttek. A 2. és 3. negyedben nem is született találat. Mivel a hokiban nincs döntetlen, ezért hosszabbításban dőlt el, ki lesz a győztes. Az Iserlohn végül bekotorta nagy nehezen, ezzel véget vetett a nyögve nyelős mérkőzésnek.

Felhördülés

Ha tehetitek, ti is járjatok meccsekre, akár hokira is, jön fel a magyar csapat.


2 megjegyzés: