2011. szeptember 8., csütörtök

Flamingók, pelikánok, pagoda és tavak

Schönen Abend!

A tegnapi napon ellátogattunk Stefivel Mannheim legnagyobb és egyben legszebb parkjába, a Luisenparkba.

Útközben megálltam nézelődni a Wasserturmnál (víztorony, a város fő nevezetessége), ahol nagyban készülődtek a szombat esti ünnepségre, amikor is a világ első autója legyártásának 125. évfordulóját ülik meg szimfonikus zenekar és egy grandiózus fényshow kíséretében. Az első autót ugyanis - ahogy korábban is írtam - Carl Benz készítette el Mannheimben. A legolcsóbb jegy kb. 7500 Ft átszámítva, szóval inkább kihagyom.



Szerelnek a téren, útlezárások mindenfelé
A Kunsthalle (műcsarnok) is itt van a téren
Többször is említettem, hogy a város eléggé zöld, sok a zöld terület. Mindenhol fák szegélyezik az utakat, még a belvárosban is platánfák állnak a négysávos út közepén. A 41 hektáros parkot 1892 és 1903 között építették, és Lujzáról, I. Vilmos német császár lányáról nevezték el. A Neckar folyó partja mellett terül el. A város második legnagyobb parkja a Herzogenried park a maga 33 hektárjával. Összehasonlításul a budapesti Városliget 100, a Népliget 133 ha alapterületű. Ezek kisebbek, de sokkal szebbek is.

Sávos virágok a bejáratnál
Fák mindenhol
Virágok, a háttérben egy gólya sétál
Már a belépéskor, az 1 eurós belépőjegy leperkálása után eszméletlen látvány tárult elénk. A belépő azért "jó", hogy van, mert ezáltal nincsenek hajléktalanok, kevés az ember, el lehet vonulni, bújni a világ elől. Pároknak különösen ideális, rengeteg hely adott a romantikázásra.
Fészekfigyelő valóságshow - nem történt semmi
Rács mögött sok állat - a valóságban is így működik
Madarak
Kecske az istállóban - nem volt újdonság
A legtöbb állat be van zárva, vagy van valamilyen kifutója. A kecskével vannak együtt a disznók, a marhák, a nyulak, a lovak is. Leginkább úgy tudnám leírni ezt az egészet, mint egy parkkal, kávézókkal, kiülős helyekkel egybekötött állatkertet, a belépő tehát abszolút jogos. Főleg, ha szétnézünk, hogy minden milyen szépen rendben van tartva.
A park szélén áll a 213 méter magas Fernmeldeturm Mannheim (mannheimi tévétorony). A német építészek imádják a tévétornyokat (Berlinben, Stuttgartban, Münchenben is találunk). A tetején van egy forgó étterem, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. 4-5 EUR-ért lehet felmenni, egy kávé ugyanennyi odafent.

Mindenhol szép a fű, háttérben a helyi tévétorony
Én és a zöld
Vízfolyások mindenfelé

Az újabb meglepetés akkor ért minket, amikor elértük a kínai "negyedet". Nézzétek! Szerintem kirakom a facebookra a képet, és ennyit írok alá: Pekingben. :)

Átugrottam Pekingbe
Kínai/japán kert
Függő játszma
A pagodát 2001-ben fejezték be egy év alatt a kínai-német barátság szimbólumaként. Lesz is itt 2 hét múlva egy diplomáciai fogadás is itt. Jönnek a kínaiak!

Pávák rohangálnak a hídon. Próbáltam közel menni, de elfutottak
Flamingók
A szokásos tavas képem
Ebben a galériában elérhetitek a többi képet is.

A blogom ma túllépte az 1000. oldalletöltést. Remélem, hogy továbbra is számot tart az érdeklődésetekre!

A holnapi posztban kicsit filozofálni fogok.

Üdv,
Zozó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése