2011. szeptember 15., csütörtök

Fuck bitches, get money!

Sziasztok!

Tegnap részt vettem az első német nyelvi kurzusomon. Szóbeli kommunikáció a címe, a lényeg, hogy minél többet beszéljünk németül, nem baj, ha rosszul mondjuk, a tanár nem javít ki folyton, csak átmenjen az üzenet. Életem egyik legviccesebb élménye volt! A jelen levő 13 ember kb. 8-10 különböző nemzetet képviselt (magyar, amerikai, olasz, orosz, ausztrál, finn, kanadai, francia, mexikói, spanyol...) Szóval beszélni kell sokat németül, az órák során pedig kell tartani egy 25 perces prezentációt egy németekkel kapcsolatos témáról.


Az első alkalom főleg az ismerkedésről szólt, ezért mindenki bemutatkozott. Nagyon vicces volt az ezernyi különböző akcentust hallani. Benne vagyok az első 3-ban, ami nem olyan nagy teljesítmény ilyen emberek között. Mivel ez volt az első alkalom (15 EUR a kurzus díja), a tanár ismerkedős játékot játszatott velünk. Elénk rakott egy társasjátékot, mezőkkel, amelyen kérdések álltak németül (Van barátod? Dohányzol? Ki a példaképed? Mi a kedvenc dalod? stb.), kockadobás után kellett lépni. Én egy amcsi csajjal és egy kanadai csávóval kerültem össze. A lány, Ellen kidobta azt a kérdést, hogy mi az életfilozófiád. (Was is dein Lebensmotto?) Erre elmondja nekünk (amit aztán mindenki előtt is elmondott), hogy Amerikában nagyon elterjedt ez a mottó: Fuck bitches, get money (B*ssz kurvákat, keress pénzt) ! Először meglepődtem, utána nem bírtam abbahagyni a nevetést. Akkor pláne nem, amikor lefordította németre is a többiek számára. Azért a trágár szavakat elhümmögte, szóval nem volt teljesen paraszt. Nem csalódtam a népükben. :)

Nyelvóra: olyan, mint egy vígjáték (jobbról a második az olasz)
Az olasz srác, Tiziano volt nagyon vicces még. Úgy nézett ki, mint egy karikatúra (nagy fej, pipaszár test, szögletes vállak). A németet nagyon töri, hevesen gesztikulál, amikor beszél. Ennyit mondott magáról: nincs nője és nem cigizik 5 éve. Mindenki jót derült rajta. Már alig várom a következő alkalmat!

Elmentem gyúrni a héten az egyetemi konditerembe. Nagyon nagy, sok gép van, tiszta, rendezett, vannak plazmatévék, futógépek és más kardiogépek. Mindez ingyen van! Figyelni kell az órarendre, mert bizonyos idősávokban lehet csak menni. Ha normális időben megyek, akkor kényelmesen leedzhetek. Most olyan izomlázam van, hogy nem tudom kinyújtani teljesen a karjaimat (igen, bicepszeztem).

Sportintézet
A tanár kutyája a bejáratnál, többen féltek bejönni tőle. Amúgy nagyon rendes, lusta kutyus
Fiú öltöző
Az egyik végéből
Sok a gép
Marcos szobatársammal mentünk el a terembe, amikor odaértünk, pont lányoknak tartottak edzést, szóval csak a szélső szőnyegekre engedtek be minket. Nem is értettem, nem intimtornát tartottak, csak sima súlyzós edzést. Rengeteg sportolási lehetőség van az egyetemen, zömében ingyenesek. A jógát lehet, hogy kipróbálom majd.

Ma voltam bent az első német nyelven tartott órámon. A tanár echte német, nem teljesen értettem, mit mond. De teher alatt nő a pálma, be kell dobni a mélyvízbe, ha azt akarom, hogy fejlődjön a németem. Ma vettem is a könyvesboltban egy német nyelvi gyakorlókönyvet. Rá kell kapcsolni a sebességre.

Csak a padlón volt helyünk
Eredeti német
Diákélet a főudvaron

Bár csak 3 nap van órám, de azok elég intenzív napok, s eléggé lefáradok a  nap végére, mert nem állt még rá az agyam teljesen az idegennyelvre. Még 1-2 hét és jobban fog menni.

Mostanra minden órám beindult, egyre kevesebb lesz az időm, amit valószínűleg a blogom fog megszenvedni. Ha valami vicces történik velem (elég sűrűn előfordul), azt igyekszem megosztani Veletek.

Remélem, Ti is jól vagytok! Hiányoztok!

Üdv,
Zozó

1 megjegyzés:

  1. Te is hiányzol, Zozó! :)
    Amúgy el tudom képzelni, mikor elkezdtél röhögni a "Fuck bitches, get money" Lebensmotton :)

    Puszi
    Meli

    VálaszTörlés