2011. szeptember 12., hétfő

Menő autók, fesztivál és fényshow

Sziasztok!


Szombaton ellátogattunk a 16 km-re fekvő Ladenburgba, a Carl Benz Autómúzeumba, ahol megnézhettük az autóipar 100 évét felölelő kiállítást. Semmi extra, csak rengeteg autó, motor és bicikli egy csarnokban, az egykori gyárépületben. Az első darab természetesen a Carl Benz 1886-os születésű autómobilja, ami idén 125 éves. Ennek tiszteletére ünnepséget (Autosymphonic címmel) rendeztek a Wasserturmnál (korábban írtam az előkészületekről) aznap este, de erről majd a végén. Egy még régebbi bejegyezésemben is megemlékeztem már erről a neves dátumról, a jobb oldali automobil pontos másában pózolok. Igen, egyre több a bejegyzésem, van mire hivatkoznom.


Azt gondolom, hogy elég tisztességes kiállítást nézhettünk meg mindössze 3 EUR-ért. A legtöbb modell felújított veteránautó (tehát még ma is működő) volt. Helyet kapott a McLaren Mercedes 2000-es modellje is (Mika Häkkinen autója), meg néhány versenyautó is.

Sokan voltunk
Az elsők még a szekérre hasonlítottak
Majd kezdték egyre inkább...
...felvenni...
... a mai autó formáját


Lehetett még ökörködni különféle zászlókkal, fel lehetett ülni traktorra, lehetett pózolni minden autóval, hogy aztán lehessen posztolni az ember saját blogjába.

Rajt-cél győzelem
Elnémetesedés
Megtaláltam a helyem
Szabad lesz?
Az első bicikli is mannheimi!
Karl Drais nevéhez fűződik 1817-ből
Miután beteltünk a régi, nagy autók látványától, és sóvárogtunk, hogy milyen kényelmes lenne manapság is ilyen nagy verdákkal járni, ha nem lett volna az olajválság, elmentünk Ladenburg óvárosába megnézni a fesztivált és kirakodóvásárt. A vásár kirakodó része bolhapiacként működött, a városka kis főterén kapott helyet a színpad a szalonképesebb előadókkal, a templom mellett pedig a minősíthetetlenül szar rock-és metálzenekarok. Az egész rendezvény elég alacsony költségvetésű volt a dürkheimi fesztiválhoz képest. De el lehetett rötyögni 1-2 óráig. Lazítós családi programnak elmegy. A fiatalok nem igazán tudtak magukkal mit kezdeni, túl nyugodt volt a hely nekik.

A Neckar partja
Víztorony Ladenburgban
Ezek mindenhol ott vannak (Blaha, Keleti, Keszthely, Ladenburg...)
Álmos kisváros
A templom, mellette rockkoncert
Szólisták a főtéren, merev emberek a nézőtéren
Vásári forgatag
Rendes németek kertészkednek
Régi házak, jó állapotban
Hosszú sor állt a "tetoválónál"
Itt is lehetett szórni a pénzt millió felé, bár nem volt akkora választék, mint Dürkheimben, és a minőség is alatta volt természetesen.
Miután meguntuk, hazamentünk vonattal este 7 körül. Megnéztük a Wasserturmnál a bevezetőben említett szülinapi showt. A főtéren került megrendezésre, jegyeket 27,5-200 EUR-ig lehetett kapni. Fellépett egy normál zenekar, egy szimfonikus zenekar, volt autókiállítás, mindez a grandiózus fényekkel összhangban. A területet gondosan körülvették paravánokkal, hogy ne láthassa a köznép a fizetős műsort. Ennek ellenére többen álltak kint "leskelődni", mint ahányan bent ültek. Vicces volt látni, ahogy a németek másztak fel a kerítésre, hogy láthassák, ugyan miért is kellett annyit fizetnie a bent ülőknek. Néhány képet lőttem a fűben ülve, hogy hű maradjak magamhoz. Közben Kölsch-öt szürcsöltem, ez a kölni sör. Könnyebb, gyorsabban lehet inni, kb. 5%-os, kellemes.

Parasztvakítás
Fénycsóvák tűzijáték helyett
Marcos, Stefi és én

Meglepődve látom, hogy otthon kánikula van, döntögetjük a melegrekordokat, miközben itt 20-25 fok a maximum hőmérséklet, szeles, felhős, sokszor esős az idő. Ennyit arról a feltevésemről, hogy az időzóna mellett az időjárás is azonos a hazaival.

Ma szívtam el az utolsó hazai cigimet, innentől nem szándékozom rágyújtani, szorítsatok nekem!

Üdv,
Zozó

2 megjegyzés:

  1. Az időjárás az nagyon nem azonos. Sokkal közelebb van az óceán, sokkal nedvesebb a levegő, és kevésbé szélsőséges a hőmérséklet. Valószínűleg neked korábban lesz (van) ősz, mint nekünk, de a tél nem lesz olyan kopogós. 2006 nyarán megdőlt minden melegrekord ott is, pedig nem volt rettentő meleg (30-32 fok), de alig lehetett kibírni, mert olyan párás volt, mint a trópusokon. Ha mozdulatlanul feküdt az ember, akkor is folyt róla a víz.
    Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert a nemdohányzáshoz!!

    Zsu

    VálaszTörlés